Vores top 10 over feriedestinationer i Kroatien

Top 10 over feriedestinationer i Kroatien vi har besøgt

  1. Split
  2. Makarska
  3. Porec
  4. Okrug Gornji
  5. Banjole
  6. Seget Vranjica
  7. Supetar Brac
  8. Novigrad
  9. Pula
  10. Dubrovnik

Først og fremmest vil jeg gerne slå fast, at vi synes alle destinationerne er fantastiske på hver deres måde :-), og at der selvfølgelig er en masse andre dejlige steder, vi endnu ikke har besøgt.

Vores top 10 liste er lavet med udgangspunkt i, hvad den enkelte by/område har at byde på i forhold til:

Mængden af seværdigheder/udflugtsmål, så kort afstand som muligt til lufthavn, indkøb, strande, gode restauranter og offentlig transport. Udbuddet af ferieboliger med de ønskede faciliteter (adgang til pool, balkon med udsigt, vaskemaskine, opvaskemaskine, aircondition, WIFI mv.).

Hvad er afgørende for vores vurdering?

Det er meget tæt løb mellem nr. 1 og 2, da det begge er fantastiske steder, som fuldt ud lever op til alle vores ønsker. Det afgørende bliver, at der er længere til lufthavnen fra Makarska, end der er fra Split. Jo længere ned vi kommer på listen, jo mindre by/områder er der tale om, og det i sig selv gør jo, at udbuddet af det forskellige bliver mindre og afstandene større.

At Dubrovnik ender på sidstepladsen kan synes lidt mærkeligt, når byen egentlig opfylder alle vores ønsker om både beliggenhed og udbud af diverse ting, men der er et stor men – der er sort af mennesker alle steder og hele tiden. Man står mere i kø end noget andet sted, jeg har været, og så er alting mindst 20 % dyrere end i andre ferieområder i Kroatien. Dubrovnik er bestemt et besøg værd en enkelt dag eller to, jeg vil nærmest sige, at man bør besøge byen, hvis man er i nærheden, men vi kommer aldrig til at holde længere ferier i byen.

Vores top 10 over feriedestinationer i Kroatien
Split by set fra havnen

Vi hører gerne om andres top 10 over feriedestinationer i Kroatien 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.