Udflugter/værd at se – nær Trogir

Hvad er værd at se nær Trogir?

Besøg de to fæstningsværker Kamerlengoborgen og Sv. Markotårnet samt katedralen Sv. Lovro.
Kamerlengo Trogir
Kamerlengo
Kula Sv. Marka Trogir
Kula Sv. Marka
katedral Sv. Lovro
katedral Sv. Lovro

På torvet ligger det gamle rådhus (loggiaen), byen urtårn og den lille Sv. Sebastijankirke bygget i renæssancestil. Kirken Sv. Barbara i gammelkroatisk stil ligger bag loggiaen.

Loggiaen Trogir
Loggiaen
Tag en tur til Sibenik

ca. 50 kilometer fra Trogir og besøg samtidig Nationalparken KRKA ca. 75 km fra Trogir. Parken kan udforskes enten fra bil, båd eller til fods. Parken er på ca. 142 km2, hvoraf floder og søer udgør 26 km2.

Plitvice søerne

er et af Kroatiens mest besøgte udflugtsmål. Naturparken kom på UNESCOs liste over særlige naturseværdigheder 1 1979. Området omkring Plitvice søerne hører til Karstbjergene, som strækker sig 500 km langs Adriaterhavskysten. Parkens 19,5 ha er beliggende midt mellem Zagreb og Zadar. Skovklædte bjerge omkrenser 16 grønne og turkisblå søer, som ligger i to niveauer. Der er 92 vandfald, den ene på hele 76 meter (Plitvica). Plitvice ligger ca. 215 km nord for Trogir, men er helt klart et besøg værd.

Værd at se nær Trogir
Plitvice
Værd at se nær Trogir
Plitvice
Lej en speedbåd med ”kaptajn”

og udforsk de mange små øer tæt på Trogir bl.a. Solta, sejl op langs kysten til f.eks. Primosten eller tag på badetur i ”The Blue Lagoon”. Prisen er overkommelig og bestemt en af de største oplevelser, vi har haft som turister i Kroatien. Der er mange arrangerede bådture fra næsten alle turistbyer i Kroatien, men man sidder som sild i en tønde, og hvis man er 4 personer er prisen stort set det samme som at leje sin egen båd.

Værd at se nær Trogir
På sejltur
Primosten

ca. 32 km fra Trogir mellem Sibenik og Split. Byen ligger på en lille ø, som er forbundet med fastlandet. Primosten er en by med en fantastisk arkitektur, dejlige strande med klart vand. Vi sejlede til byen fra Trogir, men man kan selvfølge også køre dertil.

Værd at se nær Trogir
Primosten
Den med Trogir brofaste ø Ciovo

er også et besøg værd med ”landsbyerne”/områderne Okrug Gornji, Rastici, Okrug Donji, Mavarstica, Businci, Arbanija, Slatine, Zedno og Otok Ciovo.

Værd at se nær Trogir
Okrug Gornji
Split (ca. 30 km Fra Trogir) værd at se nær Trogir og kan nås med både bil, bus og www.buraline.com, se mere om Split.

Se billedgalleriet Trogir

Gå til toppen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.