Sommerferie i Kroatien 2018 og VM i fodbold

Endnu en sommerferie i Kroatien er afholdt. I år gik turen (igen) til en af vores absolut favorit byer nemlig Split. Det er utroligt hvor hurtigt 2½ uge kan gå 😉

Hvor

Vi boede i en dejlig lejlighed med udsigt til lystbådehavnen Zenta, ca. 20 min. gang fra centrum. Det er fantastisk på den ene side at bo i Kroatiens 2. største by med masser af kultur og seværdigheder og på samme tid stille og roligt ved havet i gå afstand til flere strande.

Udvalget af spisesteder, strande og udflugtmuligheder er helt i top, og det er kun et spørgsmål om at vælge, hvad man gerne vil 🙂

Læs mere om området her eller om strandene

Hvad

Sommerferie 2018 og VM i fodbold gik hånd i hånd. Vi skulle selvfølgelig følge Kroatiens deltagelse og fejre deres flotte 2. plads. Vi var så heldige at være i Split til både semifinale og finale. Derudover fik vi mulighed for at overvære den storstilede modtagelse af landsholds spillerne ugen efter i Split. Spillerne kom sejlende ind og derefter kørt i åben bus til fejring på havnepromenaden.

Det Kroatiske fodboldlandshold modtages i Split
Det Kroatiske fodboldlandshold modtages i Split

Fejringen af sejren i semifinalen var dog den største oplevelse, og noget som vi aldrig vil glemme. Byen eksploderede i fest og farver, og det var tydeligt, at alle Kroater forståeligt nok var meget stolte af deres landshold. Der skal lyde en kæmpe tillykke herfra og tak fordi vi måtte være en del af det.

Udover at fejre Kroatien valgte vi i år blandt andet at genbesøge Trogir, hvor vi simpelt hen altid bliver nødt til at spise på Pizzeria KristiaN, når vi er i byen.

Bedste spisested i Trogir
Bedste spisested i Trogir

Vi nåede også at leje en motorbåd med kaptajn og sejlede til blandt andet Hvar, hvor vi nød lidt at drikke på havnen, inden vi begav os op til fortet. Derefter gik turen til Solta, hvor vi spiste frokost og til slut blev der tid til snorkling ved The Blue Lagoon.

Sommerferie 2018 bød også på såvel shopping i Joker Centeret som cykeltur til blandt andet Strobrec.

Sidst med ikke mindst besøgte vi Omis for første gang. Vi har tidligere kørt igennem byen, og ville derfor gerne besøge den og en tur op i fortet Mirabela.

Ovenstående udflugtsmål kan der læses mere om her

Alt i alt endnu en fantastisk sommerferie i Kroatien med både afslapning ved strandene, udflugter, oplevelser, god mad og hygge. Vi glæder os allerede til næste år, hvor turen går til ….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.