Makarska i Dalmatien

Makarska i Dalmatien/Makarska rivieraen ligger mellem Split i nord og Dubrovnik i syd. Området kaldes for Dalmatien og byen ligger ca. 60 km syd for Split, ca. 100 km fra lufthaven i Split, og 150 km fra Dubrovnik. Makarska er en hyggelig havneby med en lang strandpromenade med rullesten. Langs strandpromenaden ligger spisesteder, barer mv. Der er masser af muligheder for diverse vandsport og bungy jump. Byen er omgivet af havet på den ene side og Biokovo bjergene på den anden, hvilket er utroligt smukt og giver nogle helt fantastiske solnedgange.

Indkvarteringstyper:

Der findes en masse hoteller af varierende størrelse og kvalitet, campingplads samt et pænt udbud af private lejligheder. Vi boede i en privat lejlighed meget tæt på strandpromenaden, supermarked, bager, diverse spisesteder, og med ca. 15 min. gang til centrum af byen. 

Makarska i Dalmatien
Centrum af Makarska
Saint Pierre Makarska
Saint Pierre Makarska
Spisesteder mv.:

Der findes en masse dejlige spisesteder både på strandpromenaden men ikke mindst i gaderne i næste række, og priserne er yderst rimelige. 

Makarska i Dalmatien
Konoba Novak
Det absolut bedste spisested i Makarska

Hos Don Antonio er ejeren den eneste man møder i restauranten, han betjener selv alle bordene, og fruen er i køkkenet. Maden er fantastisk og betjeningen ligeså, men husk at bestille bord 🙂 gerne i god tid, da det er en meget populær restaurant.

Makarska i Dalmatien
Restaurant Il Golfo ved promenaden
Makarska i Dalmatien
Restaurant Lavander ved promenaden

Makarska i Dalmatien er en rigtig hyggelig by med en dejlig strand og gode muligheder for udflugter både til lands og til vands, hvilket I kan læse mere om under ”Udflugter/værd at se – nær Makarska”.

Vi vil meget gerne tilbage til området, bl.a. for at komme et tur ind i landet og op i bjergene, det nåede vi ikke på vort første besøg i området. 

Link til byens hjemmeside: https://makarska-info.hr/en/

Se billedgalleriet Makarska

Gå til toppen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.