Porec

Porec var en gang en lille fiskerby, men er nu et af de største og mest populære turistområder på Istrien. Der er ca. 45 minutters  kørsel (60 km) til lufthavnen i Pula. Byen er den 2. største på Istrien. Ud for byen ligger den skovklædte ø Sct. Nikola. I byens gamle gader udstiller rigtig mange kunstnere deres arbejder.

Porec

Ferieboliger:

Der findes mange forskellige typer af ferieboliger især i områderne Plava Laguna (Den blå lagune) 3,5 km fra Porec centrum og Zelena Laguna (Den grønne lagune) 6 km fra Porec centrum .

Porec
Vandsport for de modige i Zelena Laguna

De store campingpladser f.eks. Bijela Uvala med alle ønskelige former for faciliteter ligger lidt fra centrum (5 km), hvilket er meget typisk for Kroatien. Hvis man vil bo tæt på centrum er det ikke den boligform, man skal vælge.

Vi boede bl.a. i lejlighederne, som hører til Hotel Diamant, beliggende i bugten Brulo ca. 15 minutters gang (1 km) fra centrum af Porec. Et helt fantastisk sted, hvor alle faciliteter på hotellet kunne benyttes.

Porec
Apartment Diamant
Porec
Aftengåtur mellem Apartment Diamant og Porec centrum

Vi har også boet på Hotel Zagreb i den modsatte ende af byen, i bydelen Borik ca. 1 km fra centrum. Et fint hotel, men vi må nok erkende, at vi bare er mest til lejligheder.

Spisesteder mv.:

Porec har en masse fantastiske spisesteder, og der er mange at vælge imellem. Et af de mest spændende steder kan ses nedenfor 🙂

Porec

Strande:

De fleste strande tæt ved Porec centrum er klippestrande, og det er vigtigt, at man altid benytter badesko, da der er mange søpindsvin. Til gengæld er vandet altid klart og utroligt indbydende.

Porec
Strand ved Apartment Diamant
Seværdigheder:

Den største seværdighed i byen er Euphrasius-basilikaen fra 500 tallet, som er et af de tidligste byzantinske værker i Europa.

Porec

Link til byens hjemmeside: https://www.myporec.com/

Se billedgalleri for Istrien

Gå til toppen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.