Istrien og udflugtsmuligheder

Læs om Istrien og udflugtsmuligheder:

Rovinj

er en lille hyggelig by ca. midt mellem Porec og Pula (35 kilometer). Byen er beliggende på en lille ø, som blev forbundet med fastlandet i 1700 tallet. Byen varetegn er Sct. Euphemia katedralen med det 60 meter høje klokketårn fra 1654-1680. Den gamle bydel er bilfri og fyldt med kunstnere.

Rovinj
Rovinj
Istrien og udflugtsmuligheder
Rovinj
En sejltur på Limfjord

(12 km lang mellem Vrsar og Rovinj), hvor der produceres muslinger og østers er et must, hvis man er i området.

Limfjord
Limfjord
Rijeka

er Kroatiens 3. største by, og den største og vigtigste havneby. Hvis man ønsker at komme længere ind i landet eller sydpå er dette et godt sted at starte. Der er gode togforbindelser, færger, busser og der ligger en lufthavn på øen Krk, ca. 32 km fra byen. Der er ligeledes gode indkøbs muligheder. Det er som sådan ikke en typisk turist by, men mere et sted man kommer på gennemrejse.

Istrien og udflugtsmuligheder
Rijeka
I det nordvestlige hjørne af Slovenien ligger søen Bled 

et helt fantastisk sted, hvor der er bjerge, skove og vand så langt øjet rækker og Maria kirken, som ligger på en lille ø midt ude i søen. Et dejligt sted hvor man kan sejle i fred og ro på søen og nyde omgivelserne.

Istrien og udflugtsmuligheder
Bled
Istrien og udflugtsmuligheder
Bled
Baredinehulen

ligger ca. 7 km nordøst for Porec. Det er en drypstenshule tæt på Nova Vas. Det er en 150 meter lang hule med fem sale 60 meter under jordens overflade. Nede i bunden af hulen lever et meget specielt dyr, en hulepadde, som er en speciel salamander. Den kan leve nede i mørket i årevis uden føde, og den er i øvrigt blind.

Baredinehulen
Baredinehulen

Læs mere: http://www.baredine.com/?lang=en

Brijuni Nationalpark

var i mange år sommerbolig for den tidligere Jugoslaviske præsident Tito. Gæster forærede ham eksotiske dyr, som han holdt i en safaripark. Der findes stadig en mindre dyrepark på øen samt museum, kirker og kapeller fra Middelalderen. Det er muligt at få en guidet rundvisning på øen. Der er bådforbindelse til hovedøen Veli Brijuni fra Fazana ca. 10 km fra Pula. Øgruppen omfatter 14 skovklædte øer, som dækker et areal på 736 ha, og de mange bugter og vige former en 44,6 km lang kyststrækning. Øerne er ekstremt frugtbare, der vokser mere end 680 forskellige lokale og eksotiske plantearte, og der lever omkring 150 forskellige fuglearter på øerne.

Brijuni
Brijuni
Kamenjak National Park

finder man 12 km syd for Pula. Den knap 10 km lange og 1,5 meter brede naturpark ligger på spidsen af Premantura halvøen. Kystlinjen omkring naturparken er ca. 30 km og der er ca. 20 badebugter. Området er fantastisk at udforske på cykel eller til fods. Udover en fantastisk natur er der også en dinosaur sti for de mindste med forstenede dinosaur fodspor.

Kamenjak
Kamenjak
Kamenjak
Kamenjak
Losinj

er en ø syd for Pula . Den er 74,68 km2, 31 km lang. Det højeste punkt er Televrina (589 meter over havet). Mali og Veli Losinj blev allerede i 1892 udnævnt til kursted på grund af de særlig gunstige klimaforhold. På øen er der målt de mindste temperatursvingninger mellem sommer og vinter. Der er en meget frodig vegetation med laurbærtræer, eukalyptus, palmer og citrustræer. Den største by er Mali Losinj, som ligger godt beskyttet ved en 6 km lang bugt. Veli Losinj er en lille by beliggende i et bjergrigt, skovklædt område mellem to bugter på sydspidsen af øen.  Havet her er et af de bedste steder at snorkle og dykke. Her kan man se koraller og mange forskellige farvestrålende fisk. Det er muligt at sejle med katamaranfærge fra Pula til Losinj, det tager dog ca. 3 timer og 15 minutter.

Læs mere: https://www.croatiaferries.com/pula-malilosinj-ferry.htm

Losinj
Losinj
Istrien og udflugtsmuligheder
Losinj
Plitvice søerne

er et af Kroatiens mest besøgte udflugtsmål og for mig et af de absolut vigtigste, når vi ser på Istrien og udflugtsmuligheder. Naturparken kom på UNESCOs liste over særlige naturseværdigheder 1 1979. Området omkring Plitvice søerne hører til karstbjergene, som strækker sig 500 km langs Adriaterhavskysten. Parkens 19,5 ha er beliggende midt mellem Zagreb og Zadar. Skovklædte bjerge omkrenser 16 grønne og turkisblå søer, som ligger i to niveauer. Der er 92 vandfald, den ene på hele 76 meter (Plitvica). Plitvice ligger ca. 215 km nord for Trogir, men er helt klart et besøg værd.

Plitvice
Plitvice
Plitvice
Plitvice

 

Håber du har fundet ny inspiration, specielt når det gælder Istrien og udflugtsmuligheder.

Se billedgalleri Istrien

Gå til toppen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.