Om Dubrovnik

Dubrovnik ligger i den sydligste del af Kroatien ca. 20 km fra lufthavnen. Det tager ca. 2 timer og 20 minutter at flyve dertil. Dubrovnik (før 1918 Ragusa) blev grundlagt ca. 600 e.Kr. af flygtninge fra den græskromerske koloni Epidaurus, det nuværende Cavtat (nu en dejlig lille badeby) ca. 25 km syd for Dubronik. Byen har et areal på 21,35 km2 og ca. 42.000 indbyggere. Vegetationen er subtropisk og klimaet enestående med varme, tørre somre og milde vintre, og byen ligger godt beskyttet af Biokovo bjergene. Byen er fantastisk, hvis man er interesseret i arkitektur og kultur, og blev i 1979 optaget på UNESCOs liste over verdens vigtigste kulturminder.

Dubrovnik består af tre bydele: den vestlige del Pile med trafikhavnen Gruz og hotelområdet Lapad, den østlige del Ploce med mange store hoteller og den gamle bydel inden for murene, som er fodgængerzone. Den gamle bydel indeholder et utal af historiske bygninger og steder, hovedgaden Stradun (lavet af marmor) mellem byportene, og en masse små sidegader med dejlige restauranter.

Indkvarteringstyper:

Der findes en masse hoteller af varierende størrelse og kvalitet samt private lejligheder. Vi boede i en privat lejlighed meget tæt på den gamle bydel og dermed meget centralt for alt.

Dubrovnik
Aften i Dubrovnik udsigt fra lejlighed
Spisesteder mv.:

Der findesen masse dejlige spisesteder, men priserne er ca. 20 % højere end andre turistområder i Kroatien, hvor vi har været.

Dubrovnik
Bistro Tavulin i Dubrovnik

Området er efter vores mening absolut et besøg værd, man skal dog være opmærksom på, at der er rigtig mange turister i højsæsonen. Vi valgte at tilbringe 4 dage i byen, hvilket passede rigtig fint i forhold til at få set så mange seværdigheder som muligt. I kan læse mere om dette på siden “Udflugter/værd at se – nær Dubrovnik“.

Link til byens hjemmeside: http://visitdubrovnik.hr/index.php/en/

Se billedgalleriet Dubrovnik

Gå til toppen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.