Øer nær Dubrovnik

Lokrum og Korcula

Lokrum er en lille ø på 0,8 km2. Det tager 10-15 min. at sejle derud med båd. Båden sejler fra den gamle havn hele dagen. Det er ikke muligt at overnatte på øen. På øen er der en brakvands sø, som kaldes ”Det Døde Hav”.

I 1859 købte Ærkehertug Maximilian af Habsburg øen og opførte en borg. Rund om borgen anlagde han en park med eksotiske planter. I dag er der et biologisk institut, museum, spisested, solstole og gode bademuligheder.

Lokrum og Korcula
Lokrum
Lokrum og Korcula
Lokrum

Korcula er en ø i det syddalmatinske på 276 km2. Den har en kyststrækning på 181,7 km. Det højeste punkt er Klupca 569 m.o.h. Det tager ca. 1 time og 45 minutter at sejle med katamaran fra Dubrovnik. Det lufter altid dejligt på Korcula, som først blev Kroatisk i 1921. Øen er udover turisme kendt for sine marmorbrud. Hovedbyen Korcula ligger på øens nordøstlige kyst med den gamle bydel på en lille halvø. Midt på torvet ligger katedralen Sct. Marko. Det hævdes, især på Korcula, at Marco Polo er født i byen. Der er rigtig mange fantastiske spisesteder med udsigt ud over havet. Priserne på øen ligger i den højere ende.

Lokrum og Korcula
Korcula
Lokrum og Korcula
Korcula
Lokrum og Korcula
Korcula

Se billedgalleriet Dubrovnik

Gå til toppen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.