Cavtat – Udflugtsmuligheder i området

Dubrovnik

Vi tog en guidet gåtur i den gamle bydel, hvilket var yderst interessant og varmt kan anbefales, derudover tog vi en sightseeing bustur byen rundt. Bemærk at der er flere ruter, man kan vælge imellem. Vi kan klart anbefale de små orange/hvide busser uden tag. De kører en længere tur og kommer højere op i bjergene. Dette resulterer i en fantastisk udsigt over Dubrovnik samt øen Lokrum, som vi har besøgt ved en tidligere lejlighed.

Stradum hovedgaden i den gamle bydel af Dubrovnik
Stradun hovedgaden i den gamle bydel
I Dubrovniks gamle bydel findes en masse charmerende smalle gader
Charmerende smalle gader i den gamle bydel
Sightseeing tur i Dubrovnik både i centrum og i bjergene med kig til både Dubrovnik og Lokrum
Sightseeing bus i Dubrovnik
Franjo Tudmans bro Imponerende bygningsværk med kig til indsejlingen til Dubrovnik
Sightseeing til Franjo Tudmans bro

Vi valgte at genbesøge ”Wall of Drubrovnik” en dejlig gåtur rund på bymuren samt en tur i svævebanen og lidt koldt at drikke på toppen på Restaurant & Bar Panorama. Vær opmærksom på, at hvis I ønsker at besøge disse to seværdigheder, er det ofte en god ide at vælge en dag, hvor der ikke er krydstogtskibe, som har lagt til i byen.

Gåtur på den gamle bymur i Dubrovnik er en fantastisk oplevelse byen på den ene side og havet på den anden
Udsigt til Fort Lovrijenac fra Walls of Dubrovnik
En tur med svævebanen og et besøg på restaurant Panorama med udkig over Dubrovnik
Udsigt fra Restaurant Panorama

Montenegro

Vi havde allerede hjemmefra en ide om, at vi også gerne ville besøge Montenegro, et sted vi aldrig har været. Vi spurgte derfor vores søde udlejer, om hun kunne anbefale en tur. Hun bookede en privat taxa, som kørte os til bl.a. Perast, Kotor og Tivat. En rigtig god tur og spændende at besøge Montenegro, og møde vores chauffør Josip. Han var rigtig god til at fortælle og vise os de mest spændende steder. Et interessant land som er en del anderledes en Kroatien i hvert fald ved første øjekast.

Peterest en lille turistby i Montenegro
Perast i regnvejr
Kotor hyggelig bilfri by med en masse spisesteder
Kotor hyggelig by i Montenegro

Sejltur

Vi elsker at sejle men hader overfyldte turbåde, derfor har vi på stort set alle vores sommerferier i Kroatien lejet en speedbånd med kaptajn. De fleste gange en absolut fantastisk oplevelse. Sidste sommer havde vi dog en mindre god oplevelse, hvilket vi meget gerne ville glemme.

Vi brugte den første uge til at finde lige netop det firma, som vi havde tiltro til nemlig Gabriel Watersports og bookede en 4 timers speedbådtur med sightseeing fra havsiden, svømning ind i The Blue Lagoon på Kolocep og indtil flere svømmestop. Det er den mest fantastiske sejltur, vi nogen sinde har været på. Stor tak til Gabriel Watersports, som vi varmt kan anbefale.

4 timers speedbådstur med Kaptajn fra Gabriel Watersports
Speedbådstur med Gabriel Watersports fra Cavtat
Speedbådtur med indlagt svømmetur ved The Blue Lagoon Kolocep
Svømning ved The Blue Lagoon Kolocep
Herlig tur på havet ud for Dubrovnik, Kolocep og Cavtat
Livet nydes på havet ud for Dubrovnik

Se alle billederne fra Cavtat og omegn