Cavtat – gode gensyn og spændende nyheder

Vores første besøg i den lille kystby Cavtat, ca. 20 km syd for Dubrovnik og ikke mindst kun 6 km fra lufthavnen, blev en helt fantastisk oplevelse. Vi elskede hvert minut 🙂
Cavtat promenade og bystrand set fra modsatte bred
Bystranden og promenaden set fra modsatte bred

Strande i Cavtat

Der var flere dejlige og meget forskelligartede strande, så alt efter om man er til klipper eller småsten, store eller små strande, strande tæt på restauranter og barer, vandsportsmuligheder, massage eller legeredskaber, så kan man altid finde en strand, der passer til dagens ønsker.
Smuk klippestrand i Cavtat Smuk klippestrand i Cavtat
Hyggelig strand i centrum af Cavtat Hyggelig strand i Cavtat centrum
Havkajakker er meget populære i Dubrovnik området, således også i Cavtat Dejlig eftermiddagstur i havkajak

Spisesteder og indkøb i Cavtat

Cavtat har også et virkelig stort udbud af spisesteder lige fra små pizzarier, lokale konoba´er til store og lidt eksklusive restauranter og det meste til virkelig fornuftige priser. Der findes ikke så mange detailbutikker i byen, men en del små souvenirbutikker med ting som badeudstyr, sandaler osv. Der er ligeledes et par mindre supermarkeder. Lidt større indkøb kan gøres i butikscenteret Sub City i Srebreno tæt ved Mlini, som ligger mellem Cavtat og Dubrovnik. Bus nr. 10 mod Dubrovnik kører lige forbi.
Frokost tæt ved stranden og med fantastisk udsigtFrokost i skønne omgivelser

Værd at se/lave i Cavtat

Cavtat Old Town har et smukt lille havneområde, hvor man bl.a. kan tage med nogle mindre både til Dubrovnik. Vi havde også stor fornøjelse af gå- og løbeture på gangstien rundt om halvøen, som ligger i forlængelse af havneområdet, en smuk tur hvor man bl.a. kan finde nogle små og meget hyggelige strandområder.
Havnepromenaden i Cavtat med flotte både, restauranter, små boder og ikke mindst en hyggelig stemning Centrum af Cavtat
Kombinationen af hav, bjerge, smukke bygninger og den vilde natur er en fryd for øjet Hyggelige stunder og fantastisk udsigt
Vi besøgte Church of St. Nicholas, byens smukke lille kirke, Church of Our lady of the Snow, som ligger lige ved en af de bedste strande i byen, samt Cavtat Cemetary, som er utrolig velholdt og smuk og højt hævet med et fantastisk kig over havet og byen.
Den lille kirke St Nicholas ved promenaden i Cavtat Church of St Nicholas

Udflugter fra Cavtat

Dubrovnik

Vi besøgte Dubrovnik to gange. Første besøg benyttede vi til såvel en guidet gåtur i den gamle bydel samt bustur byen rundt. Bemærk at der er flere ruter, man kan vælge imellem, og vi kan klart anbefale de små orange/hvide busser uden tag. De kører en længere tur og kommer højere op, hvilket resulterer i en fantastisk udsigt over Dubrovnik samt øen Lokrum, som vi har besøgt ved en tidligere lejlighed.
Dejlig sightseeing rundt i Dubrovnik og nærmeste omegn Sightseeing med bus i Dubrovnik
Smuk bro og indsejling til Dubrovnik Franjo Tudmans bro
Når man spadserer ned af Stradun, som er hovedgaden i den gamle bydel, kan man få dette kig ned af sidegaderneOld Town Dubrovnik
Andet besøg i Dubrovnik blev brugt på bl.a. at genbesøge ”Wall of Drubrovnik” en dejlig gåtur rund på bymuren samt en tur i svævebanen og lidt koldt at drikke på toppen på Restaurant & Bar Panorama. Vær opmærksom på, at hvis I ønsker at besøge disse to seværdigheder, er det ofte en god ide at vælge en dag, hvor der ikke er krydstogtskibe, som har lagt til i byen.
Smukt kig på havkajakker, Fort Lovrijenac mv. fra Walls of Dubrovnik Udsigt til Fort Lovrijenac fra Walls of Dubrovnik
Dejlig tur med svævebanen, kig over Dubrovnik mens der nydes en drink på Restaurant Panorama Tur med svævebanen og et fantastisk kig over Dubrovnik

Montenegro

Vi havde allerede hjemmefra en ide om, at vi også gerne ville besøge Montenegro, et sted vi aldrig har været. Vi spurgte derfor vores søde udlejer, om hun kunne anbefale en tur. Hun bookede en privat taxa, som kørte os til bl.a. Perast, Kotor og Tivat. En rigtig god tur og spændende at besøge Montenegro, og en chauffør som var rigtig god til at fortælle og vise os de mest spændende steder. Et interessant land som er en del anderledes en Kroatien i hvert fald ved første øjekast.
Perast i Montenegro, en lille hyggelig turistby ved havet Perast på en regnvejrsdag
Kotor spændende by i Montenegro, som bør besøges, hvis man er på de kanter  Kotor

Sejltur

På stort set alle vores sommerferier i Kroatien har vi lejet en speedbånd med kaptajn. De fleste gange en absolut fantastisk oplevelse. Sidste sommer havde vi dog en mindre god oplevelse, hvilket vi meget gerne ville glemme. Vi brugte den første uge til at finde lige netop det firma, som vi havde tiltro til nemlig Gabriel Watersports og bookede en 4 timers speedbådtur med sightseeing fra havsiden, svømning ind i The Blue Lagoon på Kolocep og indtil flere svømmestop. Det er den mest fantastiske sejltur, vi nogen sinde har været på. Stor tak for det.
Gabriel Watersports i Cavtat arrangerede en fantastisk 4 timers sightseeing på havet. Vi besøgte Dubrovnik, Kolocep, Mlini, Cavtat mv.Sejltur med speedbåd fra Gabriel Watersports i Cavtat
Badning fra speedbåd og svømning i The Blue Lagoon Svømning ved Kolocep – The Blue Lagoon
Skøn og afslappende sejltur ud for Dubrovnik med Gabriel Watersports Livet nydes på havet

Parasailing

Vores ældste søn og svigerdatter ville gerne prøve parasailing, hvilket selvfølgelig også skulle være med Gabriel Watersports. De nød hver et sekund, en smuk udsigt og en dejlig fælles oplevelse. Min mand og jeg fik lov til at sejle med i båden og følge dem på tæt hold. En meget imponerende oplevelse, jeg må sige, jeg overvejer at prøve det selv næste år 🙂
Parasailing i smukt vejr højt hævet over Cavtat Parasailing med Gabriel Watersports

Villa Markoc i Cavtat

Til slut vil vi også gerne fortælle lidt om vores dejlige lejlighed og søde og altid hjælpsomme værtinde Anita. Hun gør alt for at gæsterne føler sig godt til rette og hjælper også gerne med information om området og tips til udflugter mv.

Beliggenhed

Villa Markoc ligger højt oppe over havet med en skøn udsigt. Det tager ca. 10 min. at gå ned til Cavtat by og lidt længere at gå retur op ad bakke. Der kører dog bus (rute 10) hver halve time fra Cavtat mod Dubrovnik, og den kører lige forbi. Derudover er det både nemt og billigt at tage en taxa. 3 minutters gang fra lejlighederne ligger et lille fint supermarked.
Villa Markoc ligger højt over havet med en skøn udsigt over poolen samt havet Skøn udsigt fra Villa Markoc

Lejligheden

Selve lejligheden indeholder alt man kan ønske sig, opvaskemaskine, vaskemaskine, dejligt badeværelse og ikke mindst en skøn, skøn altan med den mest fantastiske udsigt over såvel pool som havet. Vi tænker stadig med fornøjelse tilbage på de hyggelige aftener med udsigt til havet og lysene fra de små byer rundt i bugten.

Fælles arealer

Villa Markoc har så meget at byde på lækker swimmingpool med solstole og parasoller, spabad, grillfaciliteter, lille motionsrum, små hyggeområder med både skygge og sol. En helt igennem dejlig have, hvor man altid kan finde plads til afslapning 🙂 Husets katte og skildpadder er ligeledes hyggeligt selskab ikke mindst for børnene og de store af slagsen ;-).
Skønt spabad ved Villa Markoc Livet leves i Villa Markoc
Læs mere om Cavtat 🙂

Sommerferie 2020???

Alt i alt har sommerferien 2019 været helt perfekt, og alt hvad vi kunne ønske os. Hvad skal vi så i 2020? Vi skal prøve noget, vi aldrig har prøvet før 🙂 vi tager tilbage til Anita og Villa Markoc. Vi er simpelt hen ikke færdige med at udforske området, og vi kan ikke finde et bedre sted at bo. Vi glæder os allerede – på gensyn Anita og Villa Markoc 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.